Ik heb iets gehoord over een elektrische scootmobiel, is dat wat?

Ik heb iets gehoord over een elektrische scootmobiel, is dat wat

Jij rijdt al jaren rond met dezelfde scootmobiel. Deze rijdt nog lekker op benzine en jij bent er helemaal tevreden mee. Je kan je boodschappen doen en je kan bij al je vrienden en familie langs. Echter, de afgelopen jaren is jouw mobiliteit nog verder afgenomen en het binnenlopen van de winkels gaat nu ook steeds lastiger. Laatst zag je een bekende met de scootmobiel de winkel binnenrijden en je dacht waarom zij dat wel doen ik niet. Bij het navragen hoorde je dat deze persoon een elektrische scootmobiel gekocht heeft en je dacht, is dat ook wat voor mij? In dit stuk vind je het antwoord op deze vraag.

De voordelen van de elektromotor

Zoals benoemd is het een groot voordeel dat je met een elektromotor winkels binnen mag rijden. Je hebt geen vieze uitstoot meer en je maakt geen herrie, dus hebben winkels geen probleem meer met jou en je scootmobiel. Als je dus slechter ter been wordt, dan biedt dit een uitkomst. Daarnaast kan je de scootmobiel gemakkelijk opladen bij jou thuis aan het stopcontact. Ook worden de batterijen en de snelheden van de scootmobiel steeds beter.

De voordelen van de benzinemotor

Toch zitten er ook nog steeds wel wat voordelen aan jouw oude scootmobiel met benzinemotor. Deze kan namelijk langer rondrijden dan de elektromotor en gaat ook nog steeds een stukje sneller. Als je jouw scootmobiel dus hebt voor de lange afstanden in plaats van voor de winkels binnenrijden, dan blijft de benzinemotor wellicht voordelig voor jou. Je kunt de kwestie eens bespreken met je dealer.

Het ruilen van je scootmobiel

Mocht je jouw scootermobiel willen omruilen, dan is het slim om eens bij de dealer langs te gaan en te vragen wat de inruilwaarde is van jouw oude scootmobiel. Als deze nog in goede staat is, dan krijg je er soms nog best wel een smak geld voor, wat je weer kan gebruiken voor je nieuwe scootmobiel kopen. Zo hoeft de nieuwe investering niet al te duur te zijn. Zorg wel dat je aan meerdere dealers om de inruilwaarde vraagt, zodat je een goed beeld krijgt.

Het ontwerpen van jouw nieuwe scootmobiel

Bij het uitzoeken van je nieuwe scootmobiel is het leuk om te kijken of je deze een beetje kan pimpen. Sommige dealers geven jou namelijk de optie om veel dingen op de scootmobiel te laten plaatsen. Dit kan een GPS zijn, maar ook een extra groot mandje of een stokkenhouder. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Geen nat pak meer

Zo kan jij er nu ook voor kiezen om een heel dak op je scootmobiel te laten plaatsen. Zo ben jij beschermd tegen de bakken met regen die uit de hemel vallen in Nederland. Je kunt het ook bij een simpel windscherm houden of alleen een regenhoes kopen zodat in ieder geval de scootmobiel zelf goed beschermd is. Al zetten mensen met een elektromotor de scootmobiel vaak binnen zodat hij altijd veilig en droog staat.